×

Bemutatkozás

Isten hozott nálunk a Sí Kaland világában!

Alpesi sí és snowboard különböző szakági területein nyújtunk professzionális szolgáltatásokat. Foglalkozunk - többek között - sí és snowboard oktatással kezdőtől haladó szintig; sítáborok, kaland-sítáborok és tréningek szervezésével, illetve alpesi sí versenysporttal (GS, SL, SG edzések és versenyek) igazolt és amatőr versenyzők, egyesületek számára. Egyesületünknél megtalálod a "freeride"-ot és a "freestyle"-t egyaránt. A "Sí Kaland" Sí és Snowboard Központ vezetője dr. Balla Gergely, ÖSSV / Osztrák minősített síoktató és ÖSV versenybíró; a 2000-es években a Szombathelyi Síklub sikeres versenyegyesület ötletgazda, alapatító elnökségi tagja. Munkáját a versenysport területén Zink Robert - korábban a magyar válogatottat és a Szombathelyi Síklub csapatát is tréningező - ausztriai edző barátja; míg a sí és snowboard iskola, ill. a sítáborok területén több kiváló szakebember kollégája segíti.

ALPESI SÍ - VERSENYZŐ KÉPZÉS

Edzések: műlesiklás (SL - Slalom), óriás-műlesiklás (GS - Giant Slalom), ill. már képzett versenyzők esetében szuperóriás-műlesiklás (SG - Super Giant Slalom) és lesiklás (Downhill) szakágakban. A versenyzéshez, ill. sí edzéshez szükséges alap tudás felépítése és csiszolása síoktatás keretében, ill. Freeride sízés.

A képzés és a versenyzés tematikája címszavakban:
- nyári erőnléti, dinamizáló és koordinációs edzések és edzőtáborok
- téli szakedzések és edzőtáborok a legkorszerűbb versenyzőképzési rendszerben videó elemzéssel
- téli erőnléti, dinamizáló és koordinációs edzések az edzésprogramba építve
- Versenyek: magyar amatőr és profi versenyek (Magyar Kupa sorozat, gyermek és utánpótlás versenyek, diákolimpia, országos bajnokság), osztrák amatőr és profi versenyek (osztrák egyesület színében versenyezve)

A téli edzések és edzőtáborok helyszínei: jellemzően Ausztria határ-közeli sípályái, ahol a jó kapcsolatainknak köszönhetően rugalmasan, a mi igényeinkhez igazítva kapunk pályát és lehetőséget (szállás, szerviz, stb.) az edzésre, ill. az őszi időszakban gleccser síterepek. Hétközi edzések tekintetében Eplénnyel is egyeztetünk.

Költségek: Tekintettel arra, hogy most kezdődik egy új utánpótlás csapat felépítése, az érdeklődők számától is jelentősen függ az egy személyre lebontott költség, ezért az első időszakban a külön-külön meghirdetett programok fogják tartalmazni a költségeket. A következő téli szezon(ok)ra már tavasszal pontos kalkulációt kapnak a csapattagok, beleértve síbérlet, utazás, szállás, ellátás és edzés költségeket, sőt árajánlatokat a felszerelésekre, ruházatra, stb.; illetve a lehívható támogatások mértékéről és feltételeiről is információkat adunk majd.

Cél: egy eredményes, de nem erőltetett, a sízés örömére törekedő versenycsapat felállítása, mely csapat tagjai magas szintű és jó hangulatú képzést kapva kiváló és sokoldalú sízőkké, illetve sikeres versenyzővé válnak. Az újabb keletű, de méltán egyre népszerűbb szakágak, mint freeride és freestyle sízés, a snowboard különböző válfajai is teret kapnak nálunk, hisz a sí nemzetek körében köztudott, hogy a legjobb alpesi versenyzők egyben a legkomplexebb sízők is, helyesebben nem tudsz igazán jó sízővé válni, ha szűzhóban, buckákon, funpark-ban ügyetlen vagy. Természetesen az élvezeti tényezőjük miatt is míveljük ezen finomságokat.

A képzéshez megnyertük a 2005-12-es időszakban a korábbi Szombathelyi Síklub nagyon sikeres versenycsapatát vezető két szakembert: Robert Zink osztrák síedzőt és dr. Balla Gergely az osztrák rendszerben képzett síoktatót, sí versenybírót és csapatvezetőt. Robert 1993 óta Ausztriában végzett alpesi síedző, a St. Jakob/Walde (Stájerország) sícsapat vezetőedzője volt, majd Gergely hívására 2003-ban - még az egykori Szombathelyi Síklub megalakulása előtt - kezdett magyar versenyzőpalántákkal dolgozni. 2005-ben együtt alapították a Szombathelyi Síklubot, mely keretében többszörös Magyar Bajnok, Diákolimpia Győztes és számos nemzetközi sikert elérő versenyzőket képeztek, elérve azt, hogy a szakág egyik legsikeresebb egyesületévé váljanak itthon. A szombathelyi csapat 2011-es megszűnése után Robert vezetőedzője lett a magyar serdülő és ifjúsági válogatottnak, éveken keresztül dolgozott még magyar versenyzőkkel, eggyé válva a magyar sísport célkitűzéseivel. Gergely a versenycsapat megszűnése után síoktatóként és versenybíróként dolgozott Ausztria számos síparadicsomában, illetve családot alapított. Most néhány év után – látva a magyar alpesi sí sportban rejlő lehetőségeket, illetve felmérve a Győr-Moson-Sopron és Vas megyei érdeklődést, ismét összeálltak egy szakmai csapattá, és belevágnak tehetséges gyermekek képzésébe.

 

Script logo